Tuesday, July 24, 2012

Al-kisahnya 1st Ramadhan

Asalamualaikum w.b.t
Al-kisahnya pada hari pertama puasa memang aku xdpt lupa sampai bila-bila..
  • 8:00pm - rayyan diserang sawan tarik.. pes time terjadi kat rayyan & pes time terjadi dlm keluarga aku.. memang xtau nak buat apa masa tu.. Mujur mama ada.. cepat2 siram air dari kepala ke kaki..
  • 8:05pm - rayyan dah sedar, kemudian muntah-muntah ..
  • 8:15pm - bertolak ke hospital
  • 8:45pm - sampai d hospital, teus masuk Resus Zone(aku sgt phobia sebab abah meninggal dalam bilik ini)..
  • 8:50pm - doktor terus check up rayyan suhunya 40degrees ++ .. Subhanallah, aku terlalu ambil mudah.. ummi sgt menyesal sayang.. ummi ingat sayang cuma demam biasa, ummi cuma bagi ubat dan jelum saja.. ummi lah org paling menyesal kalu apa2 terjadi kat sayang..
  • 9:10pm - Admit Ward.. InsyaAllah, ummi akan jaga sayang sebaik2nya..
d.a.y I
d.a.y II
Dr. cakap 30% lagi akan terjadi pada rayyan sehingga umur 6 tahun.. (tp ummi xmau sayang sakit camni lagi.. ummi x mampu nak hadapinya) .. Jadi, para ibu jgn ambil mudah ya.. pesanan untuk diri sendiri jugak..

5 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

SYAFAKALLAH untuk rayyan.. yaAllah... sedihnya tengok... salam ramadhan... maaf baru sekarang sempat berkunjung.. syukran sebab folo teratak siFaqir 'ilmu~

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is folo sini balik (^___^) salam ukhwah

indahhouse said...

Salam yuyun,
Syafakallah, moga Rayyan cepat sihat. Insya Allah, tiada apa-apa.. adik saya pun pernah kena camni ms kecil. Doa banyak2 sepanjang ramadhan ini.

Anonymous said...

saya pun pernah terjadi kes macam ni..masa tu on the way nak pergi klinik..nasib baik ade air dalam kereta terus siram dari kepala sampai kaki..doktor pesan ade kebarangkalian boleh kena lagi sampai umur 5 tahun..so sekarang ni bila demam je, terus bagi ubat demam, lap ngan kain..memang sangat menakutkan..

Yuyun said...

terima kasih ya sudi doakan untuk rayyan.. tu la dr ada cakap blh menyerang lg jika demam dia terlalu tggi.. sebagai ibu saya sgt takut nak menghadapinya lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...